Mine første cupcakes valgte jeg skulle være disse skønne svampede cupcakes med en dejlig smag af citron.
opskrift:
12 cupcakes
12 cupcakes
125 gr. blødt smør
125 gr. sukker
125 gr. mel
2 æg
1 tsk. vaniljeessen
1,5 tsk. bagepulver
2-3 spsk. mælk
skallen af 1 citron (revet)
Fremgangsmåde:
125 gr. sukker
125 gr. mel
2 æg
1 tsk. vaniljeessen
1,5 tsk. bagepulver
2-3 spsk. mælk
skallen af 1 citron (revet)
Fremgangsmåde:
- Sukker og smør røres sammen
- Æg kommes i
- Vaniljeessen, bagepulver og mel kommes i
- Mælken kommes i (jeg brugte 2 spsk)
- Æg kommes i
- Vaniljeessen, bagepulver og mel kommes i
- Mælken kommes i (jeg brugte 2 spsk)
- den revet citronskal kommes i
- Bages 20 minutter i en forvarmet varmluftsovn ved 170 grader.
Jeg fylder kun formene cirka halvt op, så de ikke får alt for høj top,
hvilket besværliggør det at pynte dem med frosting.
Kagerne skal være helt afkølet før de pyntes.
Jeg fylder kun formene cirka halvt op, så de ikke får alt for høj top,
hvilket besværliggør det at pynte dem med frosting.
Kagerne skal være helt afkølet før de pyntes.
Jeg er helt vild med kick som er en stang sød blød lakrids, så jeg besluttede
mig for at prøve at lave en frosting med kick i.
mig for at prøve at lave en frosting med kick i.
Jeg valgte at prøve at smelte stangen ved svagt varme i smør.
Men det blev overhovedet IKKE et godt resultat.
Det smeltede men så snart jeg kølede det af blev det til sådan en lille hård klump
Og så smagte det helt forfærdeligt brændt, så det var ikke en succes, så jeg
Lavede i stedet for en frosting med citronsmag og en frosting med lakridssmag.
Citronfrosting:
200 gr. blødt smør
300 gr. flormelis
1 tsk. vaniljeessen
Saften fra 1 citron
Lakridsfrosting:
250 gr. smør
250 gr. flormelis
15 gr. lakridspulver
Jeg lavede frostingen aftenen før jeg skulle bruge det og opbevarede det i køleskabet,
hvilket gik helt fint. Men hvis man vælger at gøre dette, skal man huske at tage det ud i god tid før man skal bruge det, da smørret bliver meget hårdt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar